Bezoek Dica-franchise.nl op ShopMania

Lak verf

Lakverf is letterlijk de 'finishing touch'. Een goede lak geeft een gladde afwerking. Lakverf heeft vooral een beschermende functie. Houtwerk geeft het een robuuste kras-en stootvastheid. Geverfd houtwerk buiten is bovendien beter beschermd tegen weersinvloeden dan 'kaal' hout. 

Lakverf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. Voor binnen heb je matte lak, zijdeglans lak en hoogglanzende lak. Voor buiten is er halfglanzende en hoogglanzende lak. Hoe hoger de glans, hoe beter de kwaliteit en de duurzaamheid. Een duurzame lak herken je dus aan de glans. 

Ook zijn de kleur van de lak en de omstandigheden waaronder het houtwerk zich bevinden van invloed op de duurzaamheid. Donkere kleuren absorberen warmte, en zijn daardoor kwetsbaarder dan lichtere kleuren. Lichte kleuren reflecteren, en zijn dus bestendiger. Tot slot is dekkende verf sterker dan transparante verf.

Ook de weersinvloeden zijn als gezegd van invloed. De zogenaamde 'weerkant' van het huis, waar regen en wind het meest tegenaan slaan, zal daarom eerder aan een nieuwe verflaag toe zijn dan de andere kant van het huis. 

Lak verf

Er zijn 8 producten.

Item 1-8 van 8 in totaal item(s)

Actieve filters

Bagria Super glans Alkyd

Bagria Alkysuper glas is een afwerking voor houten en metalen oppervlakken met een hoge hardheid en een zeer goede atmosferische weerstand. Het is geschikt voor gebruik binnen en buiten.

Samenstelling: Alkydhars, oplosmiddelen, fijngemalen pigmenten, toevoegingen.

Prijs € 7,88

Alkalyde standaard verf

Alkalyde standaard verf wit

Bestendige coating voor gegrond hout, metaal en andere oppervlakken. Het is geschikt voor gebruik binnenshuis. 

Samenstelling: Alkydhars, oplosmiddel, fijngemalen pigmenten, toevoegingen, vulstoffen. 

Prijs € 7,99

Bagria Alkyd Matt

Bagria Alkyd Matt is een matte afwerking voor houten en metalen oppervlakken met een hoge hardheid en een zeer goede atmosferische weerstand. Het is geschikt voor gebruik binnen en buiten.

Samenstelling: Alkydhars, oplosmiddelen, fijngemalen pigmenten, toevoegingen.

Prijs € 7,88
SILVEREN FERROLIET EMAIL
search

SILVEREN FERROLIET EMAIL

SILVEREN FERROLIET EMAIL 

Het product is bedoeld ter bescherming van metalen oppervlakken (tanks, reservoirs, enz.) Die zijn blootgesteld aan atmosferische invloeden. Het is geschikt voor gebruik binnen en buiten. Zeer goede atmosferische weerstand. 

Samenstelling: Alkydhars, oplosmiddelen, fijngemalen pigmenten, toevoegingen

Prijs € 9,95
AQUA PARKET LAK
search

AQUA PARKET LAK

aqua Parket lak

 Polijsten van parket en houten vloeren onder lage en middelhoge druk; als grondlaag en afwerklaag. Droogt snel zonder onaangename geur tijdens het drogen. 

AQUA PARQUET Lacquer is gebaseerd op een wateremulsie van speciaal 100% acrylaatcopolymeer. Gevormde coating heeft een hoge hardheid en is bestand tegen vocht. Gelakte oppervlakken veranderen na verloop van tijd niet van kleur. 

Prijs € 12,95